Begeleiders Het Geheugenpaleis (vrijwilligerswerk)

Vacature: Begeleiders Het Geheugenpaleis (vrijwilligerswerk)

‘Ach we vergeten allemaal wel eens wat’. Dat is ook helemaal niet zo erg. Maar als oudere mensen hier hinder door ondervinden in het dagelijks leven kan dat erg vervelend zijn en voor meer problemen zorgen. Deze ouderen ontvangen wij wekelijks bij ontmoetingssoos Het Geheugenpaleis.

De ontmoetingssoos  is voor vergeetachtige ouderen en ouderen met lichte dementie, die hun brein zo lang mogelijk actief willen houden. We beginnen de dag altijd ontspannen door gezamenlijk koffie of thee te drinken, hierbij delen we wat ons zoal bezig houdt. Daarna is het tijd voor een gezonde dosis inspanning. Onder leiding van een vakdocent gaan we een uur lang bewegen, muziek maken (ritme’s) en zingen. Een bewezen manier om onze hersenen actief te houden, en bovenal leuk om te doen.

Na deze inspanning weer tijd voor ontspanning. We gebruiken met elkaar de lunch, een broodmaaltijd met soep. Na de lunch is er gelegenheid om te doen waar we zin in hebben. Een spelletje spelen, creativiteiten, geheugentraining etc.

De ontmoetingssoos wordt eens in de week op verschillende plekken in Rotterdam georganiseerd voor ongeveer 15 personen en is laagdrempelig. Er is dan ook geen indicatie nodig, de deelnemers betalen slechts een kleine eigen bijdrage voor de lunch, koffie/ thee etc. De begeleiding is in handen van vrijwilligers in samenwerking met de vakdocent die gedurende drie uren van de dag aanwezig is.

Om deze ontmoetingssoos mogelijk te maken zijn we voor diverse locaties op zoek naar vrijwilligers om de groep deelnemers gedurende de dag (of een dagdeel) te begeleiden.

Wat vragen wij jou te doen?

- Ontvangen van de deelnemers, koffie en thee verzorgen en in gesprek gaan met de deelnemers.
- Deelnemen aan en assisteren bij het bewegen en muziek.
- De lunch samen met de deelnemers voorbereiden, gezellig lunchen en daarna af en opruimen.
- Eigen bijdrage van de deelnemers innen.
- ’s Middags begeleiden bij de activiteiten, zoals spelletjes doen, samen de krant lezen, creativiteiten.
- Zo nodig contact opnemen met wijkbus of een professional tbv de deelnemer.
- Werktijden zijn van 9.45-15.00 uur.

Wie zoeken wij?

Enthousiaste vrijwilligers die affiniteit (en het liefst ervaring) hebben met onze doelgroep, die kunnen bijdragen in een goede, vrolijke en vertrouwelijke sfeer. Het is belangrijk dat je geduld hebt, goed kunt luisteren en interacteren, sociaal voelend en hulpvaardig bent. Het kunnen en willen werken in teamverband is tevens belangrijk.

Wat bieden wij?

- Een gezellige dag!
- Vrijwilligerswerk waarbij je bijdraagt aan het langer zelfstandig thuis wonen en het welbevinden van ouderen die vergeetachtig raken of kampen met een lichte vorm van dementie.
- Een fijn team met bevlogen collega’s en dankbare deelnemers.
- Een WA en ongevallen verzekering tijdens de werkzaamheden.
- Regelmatig een training die je ondersteunt om je werk goed te kunnen doen. Bijvoorbeeld in de omgang met onze doelgroep.
- Jaarlijks een uitstapje met de vrijwilligers.

Bijzonderheden

Wij vragen van Iedere vrijwilliger een VOG-verklaring. (kosten worden vergoed)
Er wordt een vrijwilligersovereenkomst opgesteld.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie?

Neem contact op met  Saskia van der Zijden (Coördinator van 'Het Geheugenpaleis') 06-24352226  of svanderzijden@solnetwerk.nl .

U kunt altijd vrijblijvend komen kennismaken bij Het Geheugenpaleis. Mocht uit de kennismaking blijken dat we meer voor elkaar kunnen betekenen, spreken we een ‘proefperiode’ af waarin u mee zult draaien op Het Geheugenpaleis.